Omdat beeld nu eenmaal meer zegt dan 1000 woorden

onze moodfilm voor ons 25 jarig bestaan.Ons verhaal


Waar het allemaal begon,,,

In de jaren 80 runde Ruud en Trudy de Veen meerde snackwagens met een groot terras, winkel en snoepkraam op het themapark Flevohof. 

 

Door het faillissement van het park Flevohof in 1991 werd de pacht opgezegd en moest de familie op zoek naar iets anders.

 

Dat de familie voor een nieuw horeca avontuur zou kiezen
was als snel duidelijk. Bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. Vanuit hun toenmalige woonplaats Harderwijk ging de familie op zoek naar hun nieuwe avontuur. Met een passer werd er een cirkel getekend om Harderwijk. Familie de Veen wou namelijk wel graag hun nieuwe thuisbasis op de Veluwe vestigen.

 

Al vrij snel kwam er een horeca zaak in het centrum van Voorthuizen op hun pad. Een mooi opvallend pand wat zelfs aan de droomwensen van hun peuter zoon Robbert voldeed.
Die zei als peuter al dat die graag een rood restaurantje wilden met een huis erboven. Zodat die zijn ouders vaker konden zien.

Want de jonge ouders maakten lange dagen.

 

Kort erna verhuisde de familie ook naar Voorthuizen. Een dorp wat een mooie thuisbasis zou zijn voor het jonge gezin.
Dat kort erna een uitbreiding kreeg met dochter Dyanne.

 

 What's in a name.

Ruud en Trudy wisten al meteen dat ze een pakkende naam wouden hebben voor hun nieuwe avontuur. 
'Een naam die niet vaak voorkomt maar wel blijft plakken.'

Toen Ruud zijn zoon aan het voorlezen was uit één van zijn stripboeken van Lucky Luke wist die het opeens.

 

'De Daltons'

 

Dit past ook nog eens mooi bij het western thema wat hij zijn nieuwe zaak wou geven. Een schot in de roos.In de jaren negentig moet familie de Veen veel en hard werken. Dit is ook te zien in het bedrijf. De Daltons heeft een sterke groei en

de naamsbekendheid wordt steeds groter. Met een goed team aan krachten (waarvan sommige vandaag de dag nog steeds werkzaam zijn bij de Daltons) kan het bedrijf de sterk toenemende klandizie aan.Het nieuwe millennium.

Een nieuw tijdperk vraagt ook om een nieuw uiterlijk. In de zero's wordt de Daltons rigoureus verbouwd. Alles maar dan ook echt alles wordt er uit gesloopt en opnieuw opgebouwd.

 

Ruud en Trudy maken de Daltons klaar voor de toekomst.America is not just a country, it's an idea.

In 2007 begint Robbert aan zijn stage bij het Hilton in Californië Amerika. Hij zal hier iets langen blijven dan origineel gepland was.
Maar doet al veel ideeën op die hij later bij de Daltons zal realiseren.  Restyling.

In 2010 is het tijd voor een restyling voor de Daltons. De iconische cowboys (John Wayne, Gary Cooper en James Dean) krijgen een prominenten plek op de muur. Ook het terras krijgt een upgrade. De rode schoentjes.

In 2014 worden wij onverwachts verrast door een bezoek van Keurmeester Rob Geus die met zijn programma 'de Smaakpolitie' Horeca ondernemingen onverwachts bezoekt en de hygiëne keurt. Na een uitgebreide inspectie van de keurmeester ontvangen wij de 'Smaakpolitie OK-Sticker'.Job Rotation Voorthuizen

In juni 2014 organiseren een aantal ondernemers van Voorthuizen een Job Rotation. Eén van de initiatief nemers hiervan is Robbert.
Het doel van deze dag is van elkaar leren en de samenhorigheid te vergroten. Het initiatief krijgt landelijke media aandacht van o.a. NOS, Hart van Nederland, Telegraaf en de Coen en Sander show.  Work hard, Love hard.

In de zomer van 2014 treedt Sarah (de vriendin van Robbert) toe aan het team. Ook al werken ze al jaren samen (met af en toe wat gekibbel op de werkvloer) houden ze nog steeds van elkaar.Later we de wereld 'n beetje mooier, 'n beetje beter én 'n beetje leuker maken.

Hier boven staat een uitspraak die voor Robbert erg belangrijk is. Maar om de woorden van Ruud's favorieten voetbal club te gebruiken; 'Geen woorden, maar daden'.

 

Daarom laat de Daltons  meerderen waterputten slaan in dorpen in Bangladesh die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. 

 

In 2015 haalt de de Daltons samen met o.a. EARTH Water en een aantal ondernemers €10.000 op voor water projecten in Afrika.Top van de Fastservice.

In 2016-2017 krijgt de Daltons een top 10 positie binnen de Cafetaria top 100. De Daltons wordt in het jury rapport voornamelijk geroemd om ons team van medewerkers, interieur en assortiment.

 

Na deze editie is Robbert gevraagd om deel te nemen in de Hoofdjury  waardoor de Daltons van verdere deelneming is uitgesloten.De nieuwe directeur.

De volgende generatie staat klaar. De zoon van Robbert en Sarah komt in augustus 2017 ter wereld. 

Milo de Veen heeft al snel een eigen willetje, en wordt daarom al meteen gepromoot tot de nieuwe directeur.Be part of the solution not the pollution.

1 januari 2019 hebben wij als goed voornemen bekend gemaakt dat wij stoppen met onze plastic verpakkingslijn. 

Daarmee zijn wij één van de eerste horeca bedrijven die hun hele verpakkingslijn verduurzamen.(Bijna) de lekkerste van Nederland.

In januari 2019 heeft Robbert namens de Daltons voor de eerste keer mee gedaan met de Lekkerste wedstrijden op de Horecava. 

Hier heeft die de tweede prijs gewonnen in de categorie de lekkerste Hotdog van Nederland.‘Meeroken is niet meer van deze tijd’

Door zijn geboorte van zijn zoon heeft Robbert een aantal andere keuzes gemaakt. Een voorbeeld hiervan is dat hij als één van de eerste in Nederland zijn gehele terras rookvrij heeft gemaakt.

 

Dit ingrijpende besluit is door lokale en landelijke media opgepakt. Waaronder het NOS nieuws.Voorthuizen vertelt.

 

Voorthuizen vertelt I Boek door Linda van Maanen

 

In november 2019 is het boek 'Voorthuizen vertelt' geschreven door Linda van Maanen uitgekomen. Een boek waarin het verhaal staat van 17 Voorthuizenaren.

Hierin vertelt Robbert ondermeer waarom hij is overgestrapt naar eco vriendelijke verpakkings materiaal en het rookvrije terras.De Lekkerste wedstrijden.

 

In januari 2020 deed Robbert met aan de Lekkerste wedstijden op de Horecava. Hij kwam uit in de volgende catagorien:
De lekkerste burger, de lekkerste hotdog, de lekkerste tosti, het lekkerste lunchgerecht en het lekkerste frietje.

 

Hier heeft die de volgende prijzen mee gehaald:
3de prijs voor de lekkerste Tosti van Nederland.
(Mustang)

3de prijs voor het lekkerste frietje van Nederland.
(Banker)
Carl Siegert prijs voor het lekkerste lunchgerecht.
(George Washington)Voedselveiligheid Bokaal Horecava

Alle deelnemers aan de Lekkerste wedstrijden (meer dan 100 deelneemers) Dingen mee aan de Voedselveiligheid Bokaal.

De prijs die wordt uitgereikt aan de persoon die over all het beste scoort op een hygiënische en voedselveilge werkwijze. 

Volgens de jury sprong hier één genomineerde bovenuit;
'Door schoon, geordend, zeer creatief en toch voedselveilig te werken'. 

Een groot compliment.Gelato di Daltons

In maart 2020 hebben wij in samenwerking met onze Partner Veenhuizen Koeltechnieken een nieuwe concept toegevoegd aan de Daltons. 

Als eerste in Nederland werken wij met de GeloLab/Showlab. 
Een geweldige machine waarmee we vers traditoneel italiaans schepijs maken voor het oog van onze gasten.


to be continued....

Ons adres

Hoofdstraat 151

3781 AD Voorthuizen

Volg ons